Waar u op moet letten als u arganolie koopt

Arganolie wordt steeds meer verkocht, maar het is nog steeds vrij lastig om te weten waar u op moet letten als u arganolie koopt. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen gecertificeerde en niet-gecertificeerde arganolie? Is er verschil in kwaliteit? Wij bij Amsterdam Oil hebben het voor u uitgezocht!

 

Welke certificering heeft arganolie tegenwoordig nodig?

Bedrijven die arganolie verkopen, worden gekeurd door het merk EcoCert. EcoCert is een label dat cosmetische producten enkel mogen dragen wanneer zij voldoen aan bepaalde natuurlijke en organische voorwaarden. Eén van deze eisen is bijvoorbeeld dat minstens 95% van het product moet bestaan uit plantaardige ingrediënten, en daarvan moet ten minste 10% van alle ingrediënten (in gewicht) afkomstig zijn uit biologische landbouw. Om dit EcoCert label te mogen dragen moet dus worden voldaan aan dit soort strenge eisen. Lees hier meer over het keurmerk.

Het gevolg van deze certificering is dat veel bedrijven hun producten op biologische wijze gaan produceren. Dit is natuurlijk ontzettend goed, maar wat zegt dat nu over de kwaliteit van het product?

 

Wat is het verschil tussen hoge kwaliteit en lage kwaliteit arganolie?

Helaas betekent biologisch en/of duurzaam produceren niet direct een betere kwaliteit. Is er dan nog wel een verschil in kwaliteit?

Jazeker! Het verschil tussen hoogwaardige kwaliteit en lage kwaliteit arganolie komt voort uit de productiemethode en het productieproces. Bedrijven die arganolie halen bij organisaties die gebruikmaken van industriële massaproductie, kunnen hun arganpitten relatief goedkoop en in grote getalen inkopen. Echter, de kwaliteit van de producten die voortkomen uit deze massaproductie is vele malen lager dan die van producten die op juiste manier worden geteeld en verwerkt. Wilt u meer weten over het productieproces van arganolie? Lees dan hoe arganolie wordt geproduceerd.

Gelukkig weet de lokale bevolking waar de beste olie wordt geproduceerd. De Marokkaanse boeren verbouwen zelf arganpitten, selecteren vervolgens de beste pitten die ze handmatig uitpersen. Door deze handmatige druk worden alle werkzame stoffen in de olie behouden en kunnen oliën worden gemaakt van topkwaliteit. Dit is het grote kwaliteitsverschil met de iets goedkopere arganolie die gewonnen wordt uit een massaproductieproces. Bedrijven die kunnen aantonen dat hun productieproces ligt bij de boeren in unieke en selecte streken, zoals Nectarome, beschikken over de hoogste kwaliteit olie. Wilt u meer weten over de kwaliteit van de arganproducten van Necatrome? Lees dan waarom Amsterdam Oil heeft gekozen voor een samenwerking met Nectarome.