Waarom Arganolie?

Arganolie is helemaal hot. U heeft het vast wel eens gehoord. Arganolie voor het gezicht, lichaam, haar of de nagels. De olie heeft allerlei positieve gezondheidseffecten – niet alleen voor het lichaam, maar ook voor de geest. Arganolie is een geheel plantaardige en zeer kostbare olie, afkomstig uit Marokko. De olie wordt gewonnen uit de pitten van de arganboom, en heeft verschillende heilzame effecten voor de huid. Het werkt reinigend en houdt vocht vast, waardoor uw huid zich op een natuurlijke manier kan herstellen. Arganolie is unisex en dus absoluut niet uitsluitend bedoeld voor vrouwen. De hele wereld gebruikt natuurlijke arganolie voor de dagelijkse verzorging.

Door dagelijks gebruik te maken van arganolie kunnen rimpels en lijntjes in uw gezicht worden voorkomen en zelfs verminderd. De olie werkt vochtabsorberend, waardoor het de huid hydrateert, versterkt en herstelt. Veel plekjes op uw huid zijn een gevolg van uitdroging en beschadiging van huidcellen, en juist die uitdroging kan worden voorkomen door argan te gebruiken. Ook voor het haar en de nagels kan arganolie geneeskrachtig werken: het versterkt en herstelt uw haar en nagels en geeft ze een zachte glans. De resultaten van arganolie zijn zelfs dermate positief, dat het in de volksmond ook wel ‘wonderolie’ wordt genoemd. Dit komt doordat arganolie rijk is aan een drietal essentiële voedingscomponenten, te weten:

 • Vitamine E
 • Essentiële onverzadigde vetzuren
 • Antioxidanten

 

Vitamine E

Vitamine E is rijkelijk te vinden in arganolie. Het is een krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen schadelijke UV-straling, vrije radicalen en andere stralingen die negatieve effecten kunnen hebben voor de huid. Veroudering van de huid door deze stralingen wordt tegengegaan door opname van voldoende Vitamine E. Door de grote hoeveelheid Vitamine E in arganolie kan de ontwikkeling van littekens, wonden en striemen worden tegengegaan.

Ook is bekend dat Vitamine E een effectief component is bij het behandelen van beschadigd haar en nagels. Het repareert en herstelt het natuurlijke haar en versterkt de nagels.

 

Essentiële Onverzadigde Vetzuren (EOV)

Essentiële vetzuren zorgen ervoor dat de huid gevoed wordt en gezond blijft. Arganolie kan vroege tekenen van huidveroudering bestrijden. Het component dat hier primair voor zorgt, zijn deze essentiële vetzuren. Rimpels en kleine lijntjes worden ook geminimaliseerd. Essentiële vetzuren zijn daarom onmisbaar in de dagelijks voeding van de poriën van de huid. Ook herstellen essentiële vetzuren het haar, doordat ze de proteïneverbindingsstructuren versterken.

 

Antioxidanten

Argan bevat enkele krachtige antioxidanten, die het huidverouderingsproces tegengaan. Vitamine E is – zoals besproken – een van de belangrijkste antioxidanten, maar arganolie bevat nog meer dan alleen Vitamine E, zoals:

 • Vitamine E
 • Polyfenolen
 • Carotenoïden
 • Ferulinezuur
 • Squaleen

Deze natuurlijke samenstelling van antioxidanten zorgt voor een gezond lichaam. Daarnaast fungeert arganolie ook als een kalmerend en ontspannend middel voor uw geest. Het heeft een natuurlijke zuiverende en stressverlagende werking en helpt om de geest in balans te brengen, bijvoorbeeld na een hectische dag.

 

Samengevat: waarom arganolie?

 1. Hydrateren en verzachten van een droge geïrriteerde (hoofd)huid
 2. Versterken van het haar
 3. Bestrijden van huidveroudering
 4. Minimaliseren van rimpels en kleine lijntjes
 5. Verzorgen van lippen en nagelriemen
 6. Behandelen van huidaandoeningen (denk aan eczeem, acne en psoriasis)
 7. Stimuleren van een evenwichtige talgproductie
 8. Massagemiddel voor stijve gewrichten en pijnlijke spieren
 9. Verzorgen of voorkomen van zwangerschapsstriemen
 10. Grote positieve effecten voor de geestelijke gesteldheid
 11. Stressverlagende werking